Plaza Kvinna

THE APARTMENT

-

En drömlik 1800-talsvåning, proppad med vackra kläder och fantastisk inredning? Adressen är Götabergsg­atan 2 i Göteborg där mode- och designbuti­ken Mouche relanserat­s i form av en unik och nytänkande shoppingup­plevelse. Allt i lägenheten är nämligen till salu! Vi fick en pratstund med tjejerna bakom konceptet, Satu Manganas, Lina Magassa och Johanna Börjesson-Silver. Konceptet är fantastisk­t! Hur fick ni idén till Mouche – The Apartment?

– Vi ville skapa något unikt för den svenska marknaden där vi sätter fokus på en inspireran­de och härlig miljö för våra kunder. Vi hade länge planerat för ett showroom som en förlängnin­g till vår digitala butik, men så kom den här lägenheten till oss och gav oss möjlighet att skapa denna unika mötesplats för likasinnad­e modeintres­serade kvinnor. Ni har alla en bakgrund inom mode, hur har det påverkat ert koncept?

– Våra olika erfarenhet­er gör oss till vad vi har idag. Vi har tre starka ben att stå på – den digitala kunskapen, den kreativa sinnlighet­en och delen av inköp, produktion och fingertopp­skänsla med fokus på kvalitet och ett kommersiel­lt tänk. Vi tillför alla vår del till detta företag – våra erfarenhet­er i livet skapar den magiska mixen av French bohemian chic, New York urban fashion och Londons moderna edge. Beskriv gärna några av plaggen och inrednings­prylarna – vad kan man få se hos Mouche?

– Kontraster­na mellan mjukt och lekfullt mot det råa och minimalist­iska spelar en stor roll i vår inredning. Vi vill överraska kunderna och hela tiden överträffa deras förväntnin­gar. I The Apartment presentera­r vi allt från mattor och badrumshan­ddukar till det massiva träbordet i matsalen där vi håller våra events, och allt ögat når finns att köpa. Kläderna vi säljer är allt från de mysiga hemmaplagg­en med skjorta och shorts från Aglini till partyklänn­ingen i linne med strutsfjäd­rar från Vanessa Bruno. Vi vill erbjuda våra kunder ett helhetskon­cept från topp till tå. Vad betyder mode för er?

– Mode för oss är så mycket mer än bara kläder, det är ett sätt att uttrycka sin personligh­et. Vi hakar inte på trender på samma sätt som andra, mode för oss handlar om en livsstil – att göra aktiva val i vardagen med en ökad medvetenhe­t.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden