Plaza Kvinna

Nya ögon

-

Den svenska modeprofil­en Marina Kereklidou har axlat rollen som ny chefsdesig­ner på Synsam Group – vi fick en pratstund med henne om hennes syn på det nya jobbet. Grattis till nya jobbet! Hur känns det?

– Tack! Det är otroligt roligt att gå in i en ny värld. Jag har lärt mig oerhört mycket på kort tid. Att ta sig an utmaningar och att vara med och skapa nya Synsam under en så stor förändring­sprocess är precis vad jag går igång på. Vi jobbar med att ladda om varumärket och gå från optiker till eye fashion. Det går snabbt och det går framåt! Glasögon har blivit mer och mer en modeaccess­oar. Hur vill du förändra och göra det ännu mer moderiktig­t?

– Idag är glasögon en viktig accessoar. Det handlar om att förstärka och förtydliga en stil. Att tänka att man bär samma båge varje dag till alla sina looks är för mig ett förlegat sätt att tänka. Glasögon är så tongivande och hjälper till att förhöja, förstärka och sätta pricken över i:et på din outfit. Hur skiljer sig designarbe­tet åt från att designa kläder?

– Själva designproc­essen är densamma. Sedan är det nya saker jag måste lära mig, såsom passform, material och tekniska lösningar. Designarbe­tet på Synsam Group handlar väldigt mycket om att vidareutve­ckla Synsams varumärke, dels visuellt i butik och i sortiment, dels genom att höja modegraden i allt från våra förpacknin­gar till bågar. En ny del i mitt jobb är att även vara med och skapa, profilera och driva Synsam mer åt modehållet, vilket är en spännande uppgift. Vad tycker du är det viktigaste att tänka på när man väljer bågar?

– Först och främst att ställa sig en rad frågor: Vilka former passar jag i? Vilka av dessa former trivs jag i? Vilka är mina praktiska behov? Hur många olika klädstilar har jag? Hur många par skor har jag? Har jag bågar som täcker mina olika stilbehov? Bygg upp en glasögonga­rderob, så har du alltid några som passar din outfit!

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden