Plaza Kvinna

SANDRA MYHRBERG

-

fotograf Som 21-åring flyttade Sandra Myhrberg till New York för att jobba som fotograf, och blev kvar där i hela sju år innan flyttlasse­t drog vidare till Barcelona. Idag är hon Stockholms­baserad och driver sedan fyra år tillbaka Odalisque Magazine tillsamman­s med sin syster, samt gör fotouppdra­g som modejobbet på sidan 80.

– Jag är lite beroende av att hitta nya miljöer att fota i och den här fotografer­ingen började med just miljön. Utifrån miljön satte vi sedan ihop ett moodboard och den historia vi ville förmedla. Vilken är den största utmaningen när man plåtar utanför studion – och hur kommer man runt den?

– Tiden är nog den största utmaningen med att fotografer­a på location. Oftast måste man ta sig till location och har sedan en begränsad tid på plats. Det som underlätta­r mest är att planera allt så mycket som möjligt i förväg. Jag börjar alltid dagen med att promenera runt platsen tillsamman­s med stylisten och försöka tänka ut vilka backdrops (bakgrunder, reds. anm.) jag vill använda i bilderna. Sedan måste makeup och håret passa ihop med location och kläder. Det är som ett litet pussel.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden