Plaza Kvinna

VI DANSK DESIGN

-

Skjorta, 1 875 kr, Britt Sisseck. Skjortmärk­et Britt Sisseck har tagit Danmark med storm – och nu är det dags för den svenska marknaden! Vi fick en pratstund med Britt i egen hög person när hon var på Sverigebes­ök. Beskriv starten för ditt varumärke!

– Jag har jobbat i branschen i många år nu och vet hur svårt det är att ta plats som litet varumärke. Anledninge­n till att jag lanserade en kollektion med skjortor var att jag ville skapa en stor nisch och försöka skapa samma praktiska känsla som en accessoar har. Det gjorde det enklare för mig och mina kunder att förstå konceptet. Sedan tycker jag att skjortan är ett väldigt viktigt plagg, jag älskar själv att plagget är väldigt tidlöst och ville därför sätta min prägel på det. Enligt mig kan du med en skjorta se snygg ut oavsett längd och kroppsform. Var får du inspiratio­n från?

– Min största inspiratio­n får jag från mitt arbete, då jag jobbar med så många olika kvinnor och genom åren har sett deras behov vad gäller kläder. Det är en fråga som jag ofta får men jag anser att man aldrig vet när man får inspiratio­n – den kommer när du minst anar det. Jag tror inte på att bara sätta mig på en parkbänk och hitta inspiratio­n, jag tror alla som jobbar med något kreativt håller med om att du får inspiratio­n när du faktiskt sätter dig ned och jobbar med det. Ditt bästa skjortstyl­ing-tips?

– Jag älskar att bära skjortor enkelt och slappt, kanske addera ett bälte i midjan. Avslappnat tror jag är det bästa stylingtip­set. Krångla inte till det. Jag tycker personlige­n en kvinna ser snyggast och sexigast ut när hon är avslappnad i sin klädsel. Hur ser dina förhoppnin­gar ut för den svenska marknaden?

– Åh, svår fråga. I Danmark har vi uppfattnin­gen att svenskar klär upp sig lite mer än vad vi danskar gör och jag tycker att skjortan är det perfekta exemplet på hur du kan klä upp dig på ett enkelt vis. Det ska bli väldigt roligt att sälja kollektion­en på den svenska marknaden. Vilken är din personliga favorit ur kollektion­en?

– Jag har många favoriter men det måste vara skjortan med en lite annorlunda krage som man kan knyta. Det känns nytt och enkelt men skjortan får en ny twist.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden