Plaza Kvinna

Clara söderberg

-

Två av bilderna ur Claras fantastisk­a fotoserie Akalla Studios. fotograf Vårt första möte med Clara Söderberg skedde redan för ett år sedan när hon var assistent till fotografen Martin Petersson, som dessutom har plåtat modet på sidan 98 i det här numret. Sedan dess har vi blivit handlöst förälskade i hennes egen fotoserie Akalla Studios – och tack vare den var Clara ett självklart val när det var dags att plåta den blivande superstjär­nan Astrid S (sidan 44).

– Åh, Akalla Studios-serien ligger mig varmt om hjärtat. Killarna som jag lärt känna är ett skönt gäng från Akalla som jag först plåtade i deras kvarter och sedan tog vi serien vidare tillsamman­s som blev Akalla Studios. Jag ser en tendens till att killar från förorten ofta fastnar i samma sammanhang och sällan får ta plats i andra rum trots att många modetrende­r föds i förorten. Killarna har gjort flera egna modelljobb efteråt vilket är sjukt kul! Hur skulle drömplåtni­ngen se ut?

– Jag har egentligen ingen drömplåtni­ng just nu; jag vill skapa bilder som jag själv vill se och är väldigt restriktiv med vem eller vilka jag väljer att arbeta med. Jag har ett ganska stort kontrollbe­hov och vill alltid kvalitetss­äkra. Det bästa jag vet är att plåta människor direkt från gatan som har ett driv och har rätt attityd, det var bland annat så jag träffade killarna från Akalla. I det här numret har du plåtat artisten Astrid S – hur var dagen ni spenderade ihop?

– Det var en grym dag! Vi hade tidig calltime och det var snabba ryck men hon var pepp och på. Blev ett stort fan av henne – avslappnad, enkel att ha att göra med och väldigt, väldigt rolig. Hon bara har det! Vilka andra artister är flitigast spelade på din Spotify?

– Jag är extremt blandad, men Lisa Nilsson är en favorit, hon är min eviga musikmamma som alltid återkommer men det snurrar allra mest ösig dancehall och hiphop. Just nu lyssnar jag frenetiskt på den svenska trapkungen Ivory.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden