Plaza Kvinna

BACK IN THE CITY

-

Hösten nalkas och Lexington visar en av sina starkaste kollektion­er någonsin – vi fick en pratstund med Creative Director Kristina Lindhe. Lexingtons höst- och vinterkoll­ektion har fått namnet Back In The City. Vad signalerar det?

– Vi fångar upp den känsla jag tror jag delar med många, av att man i slutet av sommaren börjar längta till hösten och till stan igen. Man längtar tillbaka till pulsen, till caféer, restaurang­er och att få klä på sig igen. Det är härligt att kunna ha lager på lager och lite mer dressat. Hur känner du inför den färdiga kollektion­en?

– Jag är stolt och nöjd. Vi har lyckats fånga känslan jag beskrev innan i plaggen. Det finns en stor variation, mycket härligt stickat och fräscha skjortor, men även mysplagg och lite mer dressat. Berätta hemlighete­n bakom Lexingtons signaturst­il!

– Våra plagg ska kännas klassiska men samtidigt uppdaterad­e och moderna. Det handlar inte bara om stil, utan kanske ännu mer om en känsla. Den kommer till uttryck i allt från siluetter och kvalitetsv­al till styling. Kvalitet är otroligt viktigt för oss. Våra plagg varar länge men känns ändå aktuella. Vi brukar kalla det casual luxury. Vad tycker du om svenska kvinnors sätt att klä sig?

– Överlag ändå ganska bra. Det som är lite tråkigt är att alla är så lika. Många har en känsla för kvalitet och stil, men vågar kanske inte riktigt göra en egen personlig twist i den utsträckni­ng som man kan se på kvinnor i andra länder. Höstens tre viktigaste plagg?

– Den boxiga, stickade tröjan, en krispig skjorta och läderbyxor­na. Fast jag måste säga fyra plagg – missa inte smokingjac­kan! Fungerar både till fest och vardag, det perfekta plagget för mig i alla fall!

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden