Plaza Kvinna

Nyanser av nude

I höst ser vi till att själva matcha plaggen vi bär. Satsa på hudnära nyanser, gärna i en outfit som går ton-i-ton hela vägen från topp till tå.

-

öga för Systrarna Mary-Kate och As hley Olsens detaljer återspegla­des i en av de finaste kollektion­erna The Row någonsin gjort. Less is more är verkligen rätt uttryck för att beskriva kollektion­en. Den var dock inte bara fylld av världens vackraste tyger, utan också de dyraste. Som de minimalist­er de är lät systrarna materialen sköta snacket och det syntes på långa vägar att plaggen var skräddarsy­dda till perfektion. Med plagg som gick ton-i-ton visade de att de subtila plaggen verkligen kan lyfta en hel outfit.

Också den annars så extrema designern Rick Owens gick tillbaka till grunderna, även om han visserlige­n hade bakat in några av sina modeller i en kokong av något som liknade sockervadd. Han klädde dem i fantasiful­la skapelser där färgskalan skiftade från krämvitt till de mest fantastisk­a nyanserna av brunt. Givetvis var modellerna perfekt matchade med en så hudnära nyans som möjligt.

Nästan alla modehus visade minst en nudefärgad look på catwalken inför hösten och vintern 2016. Våga bryta invanda mönster och byt ut de svarta plaggen mot en nyans som matchar din hudton för att liva upp en annars ganska dyster säsong. Blanda gärna olika material för en mer spännande effekt. Vill du göra en mer subtil tolkning – satsa på små detaljer som ger stor effekt. Skor, 349 kr, H&M. Kappa, 1 179 kr, River Island.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden