Plaza Kvinna

Tensta fortsätt er leverera

-

Vi börjar nästan känna att vi upprepar oss själva när vi skriver om ännu en artist som skolats i hyllade Tensta Gospel Choir. Sabina Ddumba och Seinabo Sey är två av dem det pratas mest om för tillfället – och efter att ha körat bakom bland annat just dessa två är det nu dags för Janice Kavander att stå på egna ben när hon släpper singeln Don’t Need To och inom kort ett eget album.

– Att jag skulle gå min egen väg har det aldrig varit något tvivel om och min musik har helt enkelt fått ta sin tid. Samtidigt som jag har skrivit till albumet så har jag fått möjlighete­n att jobba med dessa två fantastisk­a artister och vänner, men planen har alltid varit att släppa egen musik också. Du har en bakgrund i Tensta Gospel Choir – vad är det som gör att det fostras så många talanger där?

– I Tensta Gospel Choir finns det otrolig uppmuntran, kärlek och positiv energi som hjälper oss att utvecklas. Vare sig man har ambitionen att bli artist eller lärare eller något helt annat så är det väldigt givande att vara i en sådan atmosfär. Nu råkar de som utvecklas till artister få mer uppmärksam­het, men liknande personliga resor finns det många fler av. I höst släpper du flera nya singlar – vad kommer vi få höra?

– Många av dem är personliga låtar som behandlar jobbiga och mörka situatione­r jag har tagit mig igenom med hoppet i behåll. Det finns ett stort fokus på sången, och rent soundmässi­gt är det R’n’B och popmusik som har influerat mig mest. Berätta om din debutsinge­l Don’t Need To!

– Don’t Need To handlar om att jag desperat hoppas på att räcka till i en relation. Jag vet inte om jag kommer vara den han behöver, men jag vill. En kamp mellan mörkret och ljuset inom mig.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden