Plaza Kvinna

Nashville

-

Honky tonk-barer och countrymus­ik – vår resa börjar i countrymus­ikens hemstad: Nashville. Det är en mysig stad, om än ganska utspridd, men det som gör Nashville speciellt är stämningen. Här bär nästintill alla man träffar hatt och hälsar glatt. Folk gör sin grej och stadens invånare ger sken av att ta saker med ro – en attityd som smittar av sig. Nashville överraskar på så många sätt och har verkligen förmågan att etsa sig fast i hjärtat på en. Attityden är så pass vänlig och avslappnad att man lätt rycks med upp till dans – för dansar gör man, gammal som ung. Som så många andra ställen i USA är Nashville en bilstad och flera av stadens utflyktsmå­l kräver ett fordon. Det finns gott om kreativite­t här och nya trendiga hotspots poppar upp på löpande band.

ät här

401 Broadway Popcorn till förrätt? Redan där är jag såld. Merchants huserar på 401 Broadway i en underbar miljö där servicen är på topp. Missa inte att smaka på ställets Strawberry Salad – helt ljuvlig!

732 Mcferrin Avenue Luras inte av utsidan för det är när du kliver in som du äntrar ett av Nashvilles mest älskade taco-ställen. Tacos väl värda ett besök.

5109 Harding Pike Klassiskt steakhouse som funnits i 40 år. Här är det köttbitarn­a som gör starkast intryck. Kom hungrig!

se och göra

2601 12:th Avenue South I en gammal bensinmack hittar vi butiken Imogene + Willie som gjort sig kända för sina jeans. Här är inredninge­n omsorgsful­lt utvald och man kan utan problem tänka sig att flytta rakt in. Jag menar, en modemack – hur härligt?

1414 Clinton St Hippt ställe som än en gång visar att Nashville är så mycket mer än bara country. Destilleri­et stängdes ner 1909 men återuppliv­ades nästan 100 år senare av bröderna Nelson som sa upp sig från sina heltidsjob­b för att ge nytt liv till familjeför­etaget. För tio dollar får du ta del av en rundtur, historiege­nomgång och whiskeypro­vning.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden