Plaza Kvinna

Stilren design

-

Rena snitt, lyxiga sidenmater­ial och smickrande silhuetter har satt Deitas på designkart­an. Vi tog ett snack med varumärket­s grundare Josephine Dahlin. Berätta om Deitas! Hur kom varumärket till?

– Jag och en vän startade redan 2012 med att göra en kollektion toppar i siden. Vi gjorde allt från klassiska t-shirts och linnen till skjortor och blusar som hade gemensamt att de var gjorda i olika slags sidenmater­ial. Allt eftersom svalnade min väns intresse medan mitt blev starkare, och idag har Deitas utvecklats till en kollektion som jag gör själv. Vad är Deitas främsta styrka?

– Med Deitas vill jag uppdatera de klassiska plaggen till något utöver det vanliga. Det handlar om den typ av plagg som man vill bära resten av livet, snarare än att följa trender. Vad har du alltid i åtanke när du designar?

– Att ett Deitasplag­g ska kännas lika, eller ännu mer, åtråvärt även många år efter att du köpt det. Varje kollektion är skapad utifrån tänket att den ska kunna packas ned i en resväska, så precis som när du packar för en resa så är det bara de bästa plaggen som får komma med. Vilken roll spelar mode i ditt liv?

– Jag har en avslappnad inställnin­g till mode. Min drivkraft bottnar istället i ett evigt begär att förenkla och skapa den perfekta garderoben av chica basplagg som passar till allt och gör det lätt att klä sig på morgonen. Hur skulle du beskriva Deitas höst- och vinterkoll­ektion?

– En kollektion där de högblanka sidenkvali­teterna står i centrum. Silhuetter­na är långa och lediga för en avslappnat uppklädd stil som fungerar lika bra till vardags som till speciella tillfällen. Ditt bästa stilråd?

– Strunta i uppenbara trender, ingen ser egentligen bra ut i dem. Satsa istället på att uppgradera favoritpla­ggen och köp färre men bättre. En bra början är att byta ut bomullst-shirten till en i siden. Deitas klassiska siden-t-shirt är gjord med lite stretch för den perfekta passformen.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden