Plaza Kvinna

DESIGNER TALK: VIKTORIA CHAN

-

Hur föddes idén till ditt självbetit­lade varumärke Viktoria Chan?

– Drömmen om ett varumärke har nog funnits väldigt länge, men blev verklighet för knappt tre år sedan. Idén var att designa eleganta plagg med moderna och intressant­a snitt, det vill säga tidlösa och stilrena plagg som väcker uppmärksam­het genom detaljer som framhäver bärarens personligh­et. Vad känneteckn­ar dig som designer?

– Att jag skapar plagg som alltid har en balans. Om det är en öppen rygg så håller jag främre delen mer täckt och om det är ett plagg med djup urringning så går plagget nedanför knäna. Jag är inte rädd för att visa hud men det ska finnas en balans som gör att det känns elegant. I övrigt är ryggen ett spännande parti som jag försöker jobba extra med för att göra ett plagg mer spännande. Vad tror du är nyckeln till framgång?

– Svår fråga! Framgång är olika för alla men för mig handlar det om att sträva efter att vara nöjd med det man gör och att känna sig tillfredss­tälld med vad man uppnår eller vill uppnå. Jag tror nyckeln handlar om fokus och att omge sig med positiva människor, inte vara rädd för att förlora eller för att be om hjälp. Ett citat som alltid har hängt med är: ”Dream big, work hard, be nice.” Ditt bästa stiltips för hösten?

– En lång rak, maskulin kappa funkar till allt! Jacka, 5 100 kr, och kjol, 2 100 kr, Filippa K.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden