Plaza Kvinna

JULIANE GRÜNER

-

modell Juliane Grüner blev scoutad som 14-åring av ingen mindre än Scoop Models egen grundare Bente Lundquist på gatan i Danmark. Sedan dess har hon jobbat med allt från Balenciaga, Jil Sander och Louis Vuitton till Vogue, Interview Magazine och V Magazine – och nu även Plaza Kvinna i modejobbet på sidan 101.

– Vi plåtade i Brooklyn och det var en av de riktigt varma sommardaga­rna här i New York. Jag drack nog fem liter vatten under plåtningen för att inte bli uttorkad. Ditt mest minnesvärd­a uppdrag?

– Oj, den var svår. Jag tror faktiskt att det fortfarand­e är när jag gick Pradas visning för första gången. Jag var så ung och kände inte till modevärlde­n alls. Min pappa följde med och jag kommer ihåg att jag kände mig så liten med allt folk som sprang omkring, all stress innan visningen och alla andra modeller som verkade så erfarna. Det var en fantastisk upplevelse, och jag kommer aldrig att glömma den där känslan precis innan jag gick ut på catwalken på min första visning någonsin. Berätta något vi inte visste om dig?

– Jag pratar fortfarand­e med min mamma nästan varje dag! Hon vet i princip allt som pågår i mitt liv. Juliane visar upp säsongens hetaste kappor på sidan 102–113.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden