Plaza Kvinna

JOHANNA ANDERSSON

-

FRILANSJOU­RNALIST Att säga att mode är en passion för Johanna Andersson vore en underdrift. Redan som barn gjorde hon sina föräldrar galna med alla sina klädbyten, och när hon och bästisen Josephine i gymnasiet insåg att man faktiskt kunde jobba med mode var framtiden utstakad och klar. De senaste åtta åren har hon varit frilans och jobbat med både redaktione­llt innehåll och reklam som bland annat stylist, skribent och kreativ konsult för både svenska och internatio­nella titlar och varumärken – och på sidan 46 i det här numret av Plaza Kvinna beger Johanna sig in i Marimekkos värld genom ett möte med deras chefsdesig­ner.

– Jag ska erkänna att min relation till Marimekko har varit väldigt begränsad – fram till nu. För efter att ha suttit och pratat Marimekko med Anna Teurnell, som är en fantastisk och oerhört inspireran­de kvinna, är jag en believer. Det hon gör med varumärket är ren magi! Vilken eller vilka trender satsar du på i höst?

– Jag hakar inte så ofta på stora trender längre, utan inspireras snarare av små element som kan förstärka min befintliga look. Jag uppdaterar garderoben med några få nya plagg varje säsong – sådant som känns klassiskt men modernt och hållbart. Hållbarhet är ju faktiskt den bästa trenden. Det kanske låter astråkigt, men jag är verkligen ett megastort fan av basgardero­ben och skulle gärna addera en ledig svart kostym, plisserat och blåjeans till min samling i höst. Vad står högst upp på din önskelista framöver?

– Stövletter i svart lack från Filippa K, blåjeans från Totême och silver-hoops från All Blues.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden