Plaza Kvinna

Sweet dreams

Från söta drömmar om natten till dagdrömmar – här är trenden som äntligen ger oss en legitim anledning att slippa byta om från pyjamasen.

-

Kavaj, 999 kr, Mango. Mjuk bh, 150 kr, Weekday.

Milano till Paris – höstens Från New York till London, visningar tog trenden att bära nattkläder under dagtid till en helt ny nivå. På catwalken såg vi allt från slappa pyjamasins­pirerade plagg, i form av sköna set, kimonos och spetsprydd­a negligéer, till morgonrock­en à la Hugh Hefner som ytterplagg. Plagg som gjorda för att ta dig långt bortom sängkammar­en, så att du enkelt kan rulla ur sängen på morgonen och direkt gå hemifrån.

Alberta Ferrettis plagg har alltid genomsyrat­s av feminina inslag, och tack vare sina okomplicer­ade klänningar i härliga material, prydda med vacker spets och broderier, har hon gjort sig ett namn att räkna med i modevärlde­n. I år fann hon sin inspiratio­n i sovrummet och modellerna syntes i vackra negligéer som passar lika bra till vardags som till fest.

Trenden anammades även flitigt av ett flertal besökare under senaste modeveckan i Stockholm, och vi kommer fortsätta dagdrömma om den även inför nästa säsong då ett stort antal av visningarn­a inför våren och sommaren 2017 bjöd på nattinspir­erade plagg som skapade stort ha-begär. Dröm sött!

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden