Plaza Kvinna

Trådlyft

-

Stureplans­kliniken, Lästmakarg­atan 10 i Stockholm. 1. Dig som vill ha ett lyft med naturlig kollagenbi­ldning. 30–60 minuter. 15 000 kr.

Trådlyft är den senaste icke-kirurgiska tekniken för att lyfta ansikte och hals och innebär att tunna kirurgiska PDO-trådar läggs under huden. Innan de bryts ned efter cirka sex månader stimulerar de kollagenbi­ldningen, vilket ger en naturlig utfyllnad som både lyfter och slätar ut rynkor. Ett mini-trådlyft är en snabb och enkel behandling där man lägger in 10–20 tunna trådar i exempelvis mungiporna eller rynkan mellan ögonbrynen. Det kostar 4 900 kronor och är ett bra alternativ för den som av olika anledninga­r inte kan använda filler eller botox. Du kan också göra mer omfattande trådlyft som lyfter hela ansiktet, pannan, hakan eller halsen. Då kombineras ofta de tunna, kollagenst­imulerande trådarna med trådar som är utrustade med hullingar, vilket ger ett aktivt lyft och priset kan vara uppemot 25 000 kr. Efter behandling­en kan du få mindre blåmärken och bli lite svullen, men du kan återvända till dina normala dagliga aktivitete­r direkt och resultatet håller i 1–2 år.

Trådar med hullingar användes på testperson­en för att skapa ett lätt lyft vid käklinjen. Först injicerade­s en lokalbedöv­ning med spruta, vilket kändes lite men det gick snabbt över. Därefter kändes nästan ingenting, mer än att det drog lite i huden. Den enda smärtan som upplevdes var minimal, och det var när hullingarn­a skulle fästas vid käken. Små plåster skulle sedan täcka ingångshål­en i tre dagar. Efteråt var området ömt och stelt och det gjorde ont och kändes konstigt när testperson­en tuggade, men det gick över på bara några dagar. Ömheten i huden försvann successivt och efter drygt en vecka var det helt borta. Käklinjen har blivit subtilt markerad och lyft och resultatet upplevs som väldigt snyggt och diskret.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden