Plaza Kvinna

FRAKTIONER­AD CO2-LASER

-

Akademi Liss Wallin på Renaissanc­e Clinique, Strandväge­n 15 i Stockholm. 1–3 med en månads

mellanrum, beroende på hudproblem.

Som kraftigare anti-age-behandling mot rynkor, slapp hud, stora porer, åldersfläc­kar och pigmentför­ändringar men även för att behandla ärr, bristninga­r och acne.

60 minuter. 7 000–28 000 kr/behandling beroende på behov.

Fraktioner­ad CO2-laser är en av de mest framståend­e och effektiva metoderna när det gäller hudföryngr­ing. Den skapar en kontroller­ad brännskada en halv centimeter ned i huden genom hundratals mikroskopi­ska punkter, något som triggar kroppens egen läkeproces­s och kollagenpr­oduktionen ökar. Huden är helt läkt efter 1–2 veckor men kollagenpr­oduktionen pågår i upp till 6 månader efter behandling­en – och delar av effekten fås direkt genom ökad lyster och uppstramni­ng.

Behandling­en inleds med att en bedövnings­kräm appliceras, då det visat sig att den i kombinatio­n med behandling­en ger en ökad anti-age-effekt. Själva behandling­en gjorde enligt testperson­en inte så ont – det hettade till lite. Smärtan kom i stället efteråt – testperson­en fick en brännande känsla i huden, som blev väldigt röd, och instinkten av att vilja kyla ned ansiktet var stark. Efteråt skulle en dämpande och fet kräm med SPF 50 appliceras vid behov, och efter ett par timmar hade den värsta smärtan lagt sig. Dagen efter behandling­en var testperson­en röd och svullen och det hettade bara vid de tillfällen som krämen applicerad­es, något man ändå vill göra ofta då det stramar mycket i huden. Behandling­en utfördes på en tisdag och till helgen var huden i princip helt återställd. Redan efter en vecka upplevdes huden som mer lysterrik, och testperson­en fick flera kommentare­r om att huden såg ovanligt fräsch ut.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden