Plaza Kvinna

MOA DUNFALK

-

FORMGIVARE & ILLUSTRATÖ­R Plaza Kvinnas nya tf Art Director Moa Dunfalk har med sig kreativite­ten sedan dag ett – med en mamma som är bildlärare uppmuntrad­es hennes ritande och målande under hela uppväxten. Du kanske såg en av hennes illustrati­oner redan i förra numret av Plaza Kvinna, och i det här numret har hon återigen lagt sin magiska hand på tidningen.

– Att rita och måla är lite som meditation för mig och jag kan lätt tappa koll på tiden när jag sitter och skapar. Efter att ha gått på konstskola i Stockholm och New York, för att göra det jag tycker är riktigt kul innan jag började plugga på riktigt, bestämde jag mig för att jag ville ha ett jobb där jag får använda min kreativite­t och glädje att skapa. Vad inspireras du av när du skapar?

– Duktiga kreativa människor, arkitektur, fotografie­r och musik, men också av att vara i min trädgård. I naturen finns det väldigt mycket som är grafiskt vackert och inspireran­de. Något du minns extra mycket från 2016?

– 2016 har varit väldigt inspireran­de. Jag har bland annat fått nya underbara kollegor här på Plaza Kvinna och det är superkul att få chansen att vara med och utveckla tidningen. Jag hoppas att 2017 fortsätter på samma sätt, med många skratt och fina människor.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden