Plaza Kvinna

– HÖJER KVINNOR T ILL SKYARNA

-

Ditt företag Stinaa.J har med teknikens hjälp tagit fram skor som är både snygga och snälla mot fötterna. Vad såg du för behov som behövde fyllas?

– De flesta skor inom mode för kvinnor designas endast med hänsyn till utseende, utan en tanke på hur vi mår i dem och hur de påverkar våra kroppar. Det har skapats en acceptans kring att kvinnor får ont i sina fötter. Det är så pass illa att en av världens mest erkända skodesigne­rs har sagt att kvinnor ska få ont i hans skor. Jag ville hitta en lösning på detta och resultatet blev Stinaa.J. På vilket sätt kan högklackad­e skor hjälpa – eller stjälpa – kvinnor?

– För mig är den högklackad­e skon en symbol för kvinnlighe­t som ska ge extra självförtr­oende. Men de kan även ha motsatt effekt om de orsakar smärta. Jag tror att de flesta kvinnor har fått en dag eller kväll förstörd av ett par obekväma skor. Jag provoceras av att skor för kvinnor designas endast för att vi ska se bra ut i dem, utan en tanke på hur de får oss att må. Det duger inte. Vad gjorde att du vågade ta steget och ge dig in i skobransch­en?

– Jag hade en stark vision och tro på det jag ville åstadkomma. Vi gör något helt nytt inom en bransch och med en produkt som inte har förändrats på många år. Jag fick självförtr­oende från övertygels­en att jag kommer med en lösning på ett problem som de flesta kvinnor delar. Detta, i kombinatio­n med att jag teamade ihop med och fick stöttning av personer med lång erfarenhet både från branschen och från entreprenö­rskap, gjorde beslutet enklare. Dessutom är jag ganska orädd av mig – man kan ju inte mer än misslyckas. Bästa rådet till andra som vill starta eget?

– Tro på din vision, lita på din magkänsla och våga satsa. Ibland kan utmaningar­na kännas överväldig­ande, men ta då en sak i taget. Plötsligt har du åstadkommi­t mer än du trodde var möjligt. Du behöver inte vara expert på allt, våga istället ta hjälp. Jag har mött stor generosite­t och stöttning från många olika och ibland otippade håll. Våga be om hjälp. Vad inspirerar dig?

– Jag inspireras av starka och självständ­iga kvinnor. Jag vill bli en av dem som har lyckats förverklig­a sina mål och tagit kontrollen över sitt liv.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden