Plaza Kvinna

Terry de Gunzburgs bästa tips

Fransyskan Terry de Gunzburg är en legend inom skönhetsin­dustrin och har under sin mer än 40 år långa karriär bland annat hunnit med att jobba som makeuparti­st samt creative director på YSL Beauté, där hon tog fram den ikoniska Touche Èclat. Sedan 1998 dr

-

Vad är skönhet för dig?

– Skönhet är definitivt ingen stereotyp, det är självsäker­het i att vara sig själv. Att uttrycka sin personliga stil, acceptera sina fel och framhäva sina styrkor. Var hittar du din inspiratio­n?

– Jag hittar den överallt och när som helst. Jag kan bli inspirerad av ett kristallkl­art vatten, av en halvdöd ros och av din ögonskugga. Jag inspireras mycket av kvinnor men väldigt mycket av naturen – inte bara av träden, växterna och blommorna utan av landskapet, som en vacker blå himmel som möter det bruna i bergen. Men även av en vacker tavla på ett museum, en opera eller en film. Ja, som du hör är det allt mellan himmel och jord! Vem är den typiska personen som bär din makeup?

– Jag tror att det är en person som älskar idén om att vara naturlig och som gillar mycket lyster och den sofistiker­ade enkelheten, kvaliteten och lyxen i mina produkter. Vilka milstolpar och produktupp­finningar är du mest stolt över genom din karriär?

– YSL Touche Èclat så klart, det var en produkt som helt revolution­erade skönhetsin­dustrin och vårt sätt att använda makeup. Men även min foundation Light Expert Click Brush och Baume De Rose. Men det är som att fråga mig: ”Vilket av dina barn är du mest stolt över?” Jag är stolt över alla. Vad tycker du att man alltid bör tänka på när man skapar en skönhetslo­ok?

– Lyster, det kommer före att skapa täckning och perfektion. Tänk på att försöka bevara den naturliga fräschören. Idag tillåter verkligen produktern­a oss att leka fram den naturliga looken – även fast den inte alltid är lika äkta som den ser ut. Låt din makeup vara levande, för du lever inte livet genom Instagram! Vad är ditt generellt bästa skönhetsti­ps?

– Att ta hand om sin hy! Det är viktigt att varje dag rengöra, återfukta och skydda. Ett annat tips är att ibland kanske ge sin normala look en liten twist, som att addera ett par röda läppar som du normalt sett inte bär. Ibland kanske du till och med kan gå till gymmet med läppstift? Jag tycker att ett rött läppstift kan vara som ett par höga klackar, som gör att jag känner mig extra feminin och ger mig den där lilla extra självförtr­oende-boosten. Vilka produkter bär du alltid med dig i handväskan?

– Mitt läppbalsam Baume De Rose från mitt eget märke och läppstift – det är nästan alltid ett rött läppstift. Och concealer som jag lägger i ögonvrån och under ögat för att fräscha upp min look under dagen. Hur ser den perfekta skönhetslo­oken ut enligt dig?

– Det är väldigt individuel­lt och jag tycker att en look är perfekt när den är anpassad efter just din personliga smak och stil. Hur skiljer sig din vardagliga look mot din festmakeup?

– Den är ganska lik min vardagliga look men jag adderar mer fransar, kanske även en eyeliner och röda läppar. Jag gillar även att addera lite extra highlighte­r och kanske en guldig ögonskugga. Men mitt trademark är helt klart rött läppstift. Bästa sättet att få läppstifte­t att hålla längre?

– Att använda rätt textur – om man använder matt läppstift håller det i regel längre än ett glansigt. Förbered gärna läpparna med lite balsam och ta därefter bort överskotte­t. Ett annat bra tips är att applicera i lager och gärna rama in läppen med en läppenna. Den starkaste skönhetstr­enden den här våren?

– Strobing är fortfarand­e en stark trend – mycket lyster istället för att konturera med skuggor. Det ska vara hälsosamt och fräscht med mycket lyster och naturligt rosatonade kinder och läppar. Den största skönhetsmi­ssen?

– Att använda för mycket smink och att försöka efterlikna andra för mycket. Det blir ofta fel när man följer en bild eller person som inte går att jämföra med ens egen personligh­et och uttryck. Verklighet­en ser sällan ut som på Instagram där man använt speciella ljus och filter. Se även upp med att använda för mycket täckning – less is more. Skönhetsru­tin du inte kan leva utan?

– Min hudvårdsru­tin som består av att först tvätta mitt ansikte med tre olika rengöringa­r – en olja, en creme och ett micellärva­tten. Sedan avslutar jag med toner, serum och creme. Ditt senaste skönhetsin­köp?

– Den nya elektriska hårborsten från Dafni. Jag tvättar mitt hår varannan dag och blåser det aldrig och den ger en snygg, slät finish. Jag köpte även nyligen den senaste Clarisonic-borsten. Man kan säga att jag är beroende av att testa nya elektriska skönhetspr­odukter, haha.

Ibland kanske du till och med kan gå till gymmet med läppstift

 ??  ??
 ??  ?? Terry de Gunzburg har en lång och gedigen karriär inom skönhetsin­dustrin bakom sig.
Terry de Gunzburg har en lång och gedigen karriär inom skönhetsin­dustrin bakom sig.
 ??  ?? By Terrys flaggskepp­sbutik i Galerie Véro-Dodat är en oas för skönhetstö­rstande parisiskor.
By Terrys flaggskepp­sbutik i Galerie Véro-Dodat är en oas för skönhetstö­rstande parisiskor.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden