Plaza Kvinna

Allt under 1 200 kr

Mörkret har inte släppt taget om våra garderober riktigt än – i den uppdaterad­e versionen av punken kombineras klassiska snitt med mer explicita inslag.

-

kommer inte bara pasteller och ljusa Med våren kulörer; David Bowies bortgång förra året påminde oss om punken och han kommer för evigt att vara en inspiratio­nskälla när vi blickar tillbaka till tiden då punken var som störst. I vår har dock trenden korsats med den mer klassiskt skandinavi­ska stilen där svarta kulörer och rena snitt dominerar.

Med sin debutkolle­ktion för Saint Laurent visade Anthony Vaccarello världen att han axlade rollen som efterträda­re till Hedi Slimane galant. Han fick själv återskapa sin version av Saint Laurent-kvinnan och säger att hon är allt annat än en borgerlig och klassisk kvinna – något som också syntes tydligt i kollektion­en som bjöd på lack och läder med feminina 80-talssilhue­tter och svärta i fokus.

Även hos David Koma hölls färgskalan enkel men med desto fler spännande detaljer – silvriga knappar, snörningar, transparen­ta partier och asymmetris­ka skärningar prydde plaggen. Givenchy bjöd även på mörka men ack så fängslande looks med tydliga influenser från 80-talspunken.

Tänk dig en klassisk svart kostym eller silkig klänning, i kombinatio­n med grova kängor eller accessoare­r i form av kedjor, midjeväska, piercings och givetvis massvis med läder, så prickar du felfritt in den dressade punktrende­n.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Klänning, 399 kr, H&M.
Klänning, 399 kr, H&M.
 ??  ?? Kängor, 1 149 kr, Zara.
Kängor, 1 149 kr, Zara.
 ??  ?? Kjol, 349 kr, Zara. Allt under 1 200 kr!
Kjol, 349 kr, Zara. Allt under 1 200 kr!
 ??  ?? Byxa, 999 kr, Samsøe & Samsøe.
Byxa, 999 kr, Samsøe & Samsøe.
 ??  ?? Tröja, 299 kr, Lindex.
Tröja, 299 kr, Lindex.
 ??  ?? Keps, 120 kr, Monki.
Keps, 120 kr, Monki.
 ??  ?? Ring, 399 kr, Ingnell Jewellery.
Ring, 399 kr, Ingnell Jewellery.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden