Plaza Kvinna

DANIELA GYLLENSTEN

-

FOTOGRAF Daniela Gyllensten startade sin karriär hemma på Ekerö där hon plåtade analogt och framkallad­e bilder i sitt alldeles egna mörkerrum. Efter ett tips från hennes farfar som jobbade som matstylist gick hon in som assistent till två olika matfotogra­fer, innan det var dags att äntra modevärlde­n. Sedan dess har Daniela fått resa världen över, inte minst som assistent till modefotogr­afen Joel Rhodin, innan det var dags att testa sina vingar. Hur fick du jobbet hos Joel?

– Jag tror att det var tur – jag gick på intervju hos honom och han tyckte väl att jag var nice, haha. Nej, men allt handlar nog om personkemi. Vi var på jättemånga resor och spenderade mycket tid ihop, så det känns viktigt att man har kul ihop När vågade du ta steget och sluta assistera, som ändå är en typ av trygghet?

– När jag kände mig mätt på assandet och att jag inte längre lärde mig lika mycket. Då kände jag att det var dags att börja tänka på nästa steg. Vilket är det roligaste jobbet du har gjort?

– Många resor har varit himla roliga. Ett kul minne är från en plåtning i Karibien, där jag stod i vattnet och skuggade en modell med ett stort palmblad för att få snygga skuggor på henne.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden