Plaza Kvinna

Steg för steg-guide

Tilda Forsgren är grundare och ägare av Skandinavi­ens första bryn- och fransbarke­dja, Rapide for Brows, och är självklart ett riktigt brynproffs! Nedan guidar hon dig till hur du skapar de perfekta brynen:

-

MÄT Brynen är inte tvillingar, utan snarare systrar, och vi har ofta ett som vi gillar bättre än det andra. När man ska styla och forma gäller det att försöka uppnå ett så symmetrisk­t resultat som möjligt. Ett sätt att enkelt kontroller­a sin brynform är att hålla upp en pensel: brynets inre början skall alltid gå i linje med näsan, högsta punkten ska gå tvärs över iris och vingen skall alltid sluta i linje med ögat.

RÄTT PRODU KTER Rätt färg och formula kan vara avgörande för resultatet. Om du har svårt att hitta rätt på egen hand – ta hjälp av någon som kan sin sak. En produkt som alla bör investera i är en bryngel, den passar alla åldrar och såväl män som kvinnor, håller stråna på plats samt ger ett vårdat och fräscht intryck.

PLOCKA VARSAMT Det värsta du kan göra är att gå och småplocka brynstrån, det gör att de hamnar i ojämn växtfas och ger därmed en ojämn brynform. Du formar dina bryn bäst genom att plocka allt på samma gång, varannan eller var tredje vecka beroende på hur snabb återväxt du har. Alternativ­t besök en profession­ell stylist som trådar, färgar och formar brynen – det ger ett mer skonsamt och hållbart resultat. Var noga med att bara noppa de hår som hamnat utanför din önskade brynform och var väldigt försiktig med att noppa för mycket!

VÅRD A Vårda brynen mellan behandling­arna med en olja eller ett serum för att stärka hårstråna och ge näring till hårsäckarn­a.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden