Plaza Kvinna

medarbetar­e

-

STYLIST Att Connie Bergs tidiga år skiljer sig mycket mot idag råder det ingen tvekan om – uppväxten ägde rum på en liten gård i en by i västra Norge, medan hon sedan åtta år bor i New York där hon har slagit ned bopålarna i Chinatown på Manhattan i New York tillsamman­s med sin pojkvän och katten Omar.

– I princip allt här är annorlunda mot i Norge. Jag flyttade till New York på grund av jobb och fick vara assistent till några av de absolut bästa i branschen, en möjlighet som inte fanns i Norge. Nu växer modescenen där och är mer intressant, men då kändes det begränsat, i alla fall för mig. Och helt ärligt – New York har en av de största modebransc­herna i världen och det finns inte mycket som kan jämföras med det. Å andra sidan är det mycket svårare här än i Norge; när det gäller viktiga saker som sjukförsäk­ring, köpa bostäder, skaffa barn och så vidare är Norge rankat som ett av de bästa länderna i världen. Du har stylat modejobbet på sidan 114 – hur kom du in på stylistyrk­et från början?

– Eftersom jag växte upp på en så liten ort var jag aldrig riktigt medveten om att stylist var ett yrke, eller att det ens existerade. Jag bestämde mig för att bli frisör och jobbade med det i fyra år, innan en vän övertalade mig att flytta till Oslo och gå en makeupkurs. Där blev jag introducer­ad till modevärlde­n och insåg snabbt att jag ville bli stylist. Efter att jag kommit in på det spåret har jag aldrig tittat tillbaka eller velat göra något annat.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden