Plaza Kvinna

Förändring är bra

-

måste vi våga släppa taget, klippa bandet och För att utvecklas röra oss framåt. Det är bara en av de saker jag har lärt mig av alla framgångsr­ika kvinnor jag har haft möjlighete­n att träffa och lära känna under årens lopp. Att förändring är bra är också ett mantra de gärna slänger sig med. På något sätt är det som att klyschan stämmer: det är inte målet som är huvudsaken – det är vägen dit. Och nu när jag nått mitt mål och mer därtill är det dags för en förändring även för min del. Det här blir mitt sista nummer som chefredakt­ör för Plaza Kvinna.

Denna tidning har varit mitt bränsle under närmare sex års tid och gett mig fantastisk­a utveckling­smöjlighet­er – en resa som började med rollen som modeassist­ent, vidare till moderedakt­ör, mode- och skönhetsch­ef och som nu till sist rundas av i rollen som chefredakt­ör. Jag har minst sagt utvecklats och sett alla sidor av en tidningspr­oduktion! Drömmar flyttas, stakas ut och uppfylls. Och så börjar det om igen. Tacksamhet är bara förnamnet, men nu är det dags att vända blad. En utmaning har gnagt i mig under en tid och nu är jag mer redo än någonsin. Vart jag tar vägen? Det får ni se, men jag kommer att fortsätta figurera i tidningshy­llan.

Jag är mer än stolt över den resa som Plaza Kvinna har gjort och nu mer än någonsin när nya plazakvinn­a.com har relanserat­s. Missa inte att spana in den nya sajten! Minnena är många och jag ler åt tanken på den dagen jag klev in på redaktione­n, ung och hungrig. Inte desto mindre minns jag alla resor världen över – men det jag tar med mig mest är den girlpower-anda som präglar den här tidningen. Tack för det Cecilia Persson, Moa Dunfalk, Susanne Barnekow, Jennifer Winston, Ebba Bengtsson och Helena Johnsson.

Med det sagt tycker jag du ska njuta av numret i din hand som innehåller allt från en omfattande intervju med inspireran­de Natalia Brzezinski, som sätter Sverige på kartan i sin roll som inofficiel­l ambassadör för det svenska techundret, till säsongens modealfabe­t A–Ö och kvinnorna som delvis tack vare digitala kanaler lyckats uppfylla sina drömmar. Möjlighete­rna till utveckling och självförve­rkligande är idag nästintill oändliga om du bara väljer att våga. Sluta drömma och börja göra, helt enkelt.

 ??  ??
 ??  ?? emilia klang chefredakt­ör emilia@plazakvinn­a.com
emilia klang chefredakt­ör emilia@plazakvinn­a.com

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden