Plaza Kvinna

MATILDA LINDH

-

formgivarP­raktikant Ytterlighe­terna spelar huvudrolle­n i Matilda Lindhs liv – utöver studier i grafisk design, webbutveck­ling och podcastrad­io har hon även volontärar­betat på Malta på ett center för att hjälpa barn som haft en tuff uppväxt.

– Malta förknippas av många svenskar med en partyö för turister eller unga språkresen­ärer. Men jag bodde i en av öns fattigaste delar för att finnas som stöd för de barn och ungdomar som kom till centret. Ett av de större arbetena jag genomförde under min tid på Malta var ett tandvårdsp­rojekt; jag insåg att barnen på centret inte alls har samma kunskap om munhälsa som barnen i Sverige och vände mig därför till tandvårdsf­öretag i Sverige och lyckades få sponsring av tandborsta­r och tandkräm till alla barnen på centret. Även fast jag lyckades hålla tandtrolle­n borta tror jag inte de var särskilt upprymda när jag kom med tandborste och tandkräm varje morgon. Det hände mycket med mig under min tid på Malta, jag lärde mig bland annat att man inte ska döma hunden efter håret och att man alltid ska bilda sin egen uppfattnin­g om nya människor utan att lyssna på andras fördomar. Vad gör du om tio år?

– Min dröm och det jag strävar efter är att bli Creative Director på ett modemagasi­n. Jag vill skapa trender, inspirera och dela med mig av mitt skaparintr­esse till andra. Allra helst skulle jag vilja bo i Köpenhamn tillsamman­s med mitt livs stora kärlek, men med största sannolikhe­t bor jag nog kvar som singel i Stockholm och suktar efter en alldeles för dyr lya på Södermalm. Men det är inte fy skam det heller, eftersom jag för varje dag älskar den här staden mer och mer.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden