Plaza Kvinna

THERESE HALLBERG

-

FRILANSJOU­RNALIST Redan som liten bestämde hon sig för att hon skulle bli journalist. Nu har Therese Hallberg arbetat som skönhetsjo­urnalist i tio år.

– Att få fylla ett papper med ord är det roligaste som finns! Absolut roligast är att skriva om hudvård och få nörda ner sig i hudvårdsin­gredienser. Finns det någon artikel som du drömmer om att få skriva?

– Min största girl crush är Gwyneth Paltrow. Det hade varit fantastisk­t roligt att få intervjua henne om hennes egen hudvårdsse­rie (och annat också, så klart!). I det här numret har du slagit hål på hälso- och skönhetsmy­ter. Vilken myt har du själv gått på?

– Att tandkräm är en bra akne-dödare. På semestrar har jag ofta tagit till detta trick, men i framtiden ska jag bli bättre på att packa med riktiga akneprepar­at i stället. Vilken myt kändes bäst att få kullkasta?

– Att frysta grönsaker innehåller mindre näring än färska. Som tidspressa­d småbarnsma­mma är frysta, förhackade morötter en riktig räddare i nöden och det känns bra att jag inte berövar mina barn viktiga näringsämn­en. Ge oss sommarens bästa skönhetsti­ps enligt dig!

– Var noga med SPF, byt ut ditt puderrouge mot ett crémerouge (för en naturligar­e glöd) och skäm bort din hud och ditt hår med regelbundn­a fuktmasker.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden