Plaza Kvinna

UV-strålning

-

UV-strålning är klassifice­rat som cancerfram­kallande av WHO sedan 1992. Det mesta av solens UV-strålning utgörs av UVA-strålar, som i Sverige finns året om. UVA-strålning kan tränga igenom både moln och fönstergla­s. UVB-strålning finns endast under sommarhalv­året i Sverige. UVC är en tredje typ av UV-strålar som absorberas i ozonlagret och därför aldrig når jordytan. Solens strålar är en förutsättn­ing för allt liv, men femton minuters sol på armar och ansikte en sommardag räcker för att kroppen ska producera maximalt med D-vitamin.

 ??  ?? Ett supertunt och vattenresi­stent plåster som visar din solexponer­ing och lär dig att sola säkert. Du läser av det genom att scanna det med en app i din smartphone. Du får det när du köper produkter från La Roche-Posays solsortime­nt. My UV Patch, La...
Ett supertunt och vattenresi­stent plåster som visar din solexponer­ing och lär dig att sola säkert. Du läser av det genom att scanna det med en app i din smartphone. Du får det när du köper produkter från La Roche-Posays solsortime­nt. My UV Patch, La...
 ??  ?? En vattenavvi­sande solskyddsk­räm för färgat och skadat hår, som inte bara skyddar mot skadliga UV-strålar utan även mot havs- och klorvatten. Soleil Aqua-Seal, 309 kr, Kérastase.
En vattenavvi­sande solskyddsk­räm för färgat och skadat hår, som inte bara skyddar mot skadliga UV-strålar utan även mot havs- och klorvatten. Soleil Aqua-Seal, 309 kr, Kérastase.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden