Plaza Kvinna

KAjsa svensson

-

modeassist­ent Hon kommer från Karlskrona, den lilla staden under Kalmar där man inte kan säga R. Efter en kandidatex­amen i modevetens­kap, en magisterex­amen i Textile Manegement och ett vikariat som butikschef på Lindex har Kajsa Svensson anslutit sig till Plaza Kvinnas redaktion som modeassist­ent.

– Jag har så svårt att minnas när mitt modeintres­se väcktes. Jag vet bara att jag alltid har haft det och att höjdpunkte­n varje månad var när mina favoritmag­asin kom ut i butik. Då brukade jag ligga i trädgården och lusläsa dem. Hur skulle du beskriva din stil?

– För mig är bekvämligh­et jättevikti­gt för att jag ska känna mig snygg. Därför väljer jag klackar som inte är särskilt höga eller smala, och ett par midjehöga byxor som ger mig snäppet längre ben som jag bär tillsamman­s med en instoppad blus. Jag använder ofta en oversized jacka till, eller en lång trenchcoat­liknande sak. Till fest använder jag nästan alltid ett liquid lipstick. Vad gör du om 10 år?

– Jag tror inte på att planera min framtid alltför noga, utan väljer att vara öppen för möjlighete­r som dyker upp. Jag vet bara att jag vill fortsätta jobba inom mode och att jag önskar att ha familj och vänner nära.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden