Plaza Kvinna

LYSSNA PÅ

-

Iman, Sexy Girl Hot Swedish

Som en av textförfat­tarna till Zara Larssons megahit Lush Life har 22-åriga Iman redan en Grammis i bagaget. Nu satsar hon på den egna karriären och släpper sin första EP Sexy Girl Hot Swedish, där det viktigaste har varit att få bestämma över sin egen musik.

– Jag vill kunna stå för allt jag gör till hundra procent. Låtarna jag skriver handlar ju alltid om olika saker men det jag vill förmedla med musiken i helhet är någon slags frihet. En frihet att uttrycka sina åsikter på ett lekfullt sätt i form av ord och melodier. Vad är det vi får lyssna till på din nya EP?

– EP:n är en sammanfatt­ning av min resa under de senaste åren. Jag har dock mest kokat ned det till att handla om hur jag väljer att leva mitt liv fullt ut och skära bort alla personer som fått mig att tvivla på mitt värde. Som människa går man ju igenom många faser av känslor i sitt liv men ibland är det skönt att bara få fokusera på delen där man inser hur bäst och underbaras­t i världen man är, för det är lätt att glömma det. Vad grundar sig namnet Sexy Girl Hot Swedish på?

– Jag skulle säga att ”sexy” och ”hot” inte nödvändigt­vis innebär att man är en anti-feminist, vilket många verkar anse! Men det är bara mitt gamla instagramn­amn som jag skaffade när jag var 17 för att jag tyckte att det var roligt. Folk hashtaggad­e alldeles för mycket när Instagram var nytt och då tyckte jag det var kul att ha ett namn som lät som en hashtag. Därför passar det perfekt att döpa en självbiogr­afisk EP till något som sammanfatt­ar fem år av mitt liv i the social media world.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden