Plaza Kvinna

Josefine Bäckström

-

Fotograf

Josefine Bäckström växte upp i ett stort rosa hus i Gävle som hennes vänner kallade för Pippihuset. Under barndomen var det alltid fullt ös hemma, med tre syskon och två kreativa föräldrar som inspirerad­e och uppmuntrad­e deras olika projekt. Intresset för foto väcktes redan på gymnasiet då hon valde att studera media.

– Jag fastnade för att stå i mörkerrumm­et och lära mig allt om analogt fotografi. Sedan dess har allt rullat på. Jag sökte mig vidare till fotoskolan i Jönköping och sedan till Gamleby Reklam & Magasin. Är det någon speciell plåtning du minns lite extra?

– Till en reklamplåt­ning hade vi hyrt in två kattungar som skulle medverka både i stillbild och i rörligt material, det hela spårade ur och kattungarn­a var överallt utom i bild. Tyvärr så slutade det med att kattungarn­a inte blev med i stillbilds­kampanjen. Det är roligt när man jobbar med något som man inte kan styra över. Berätta om modefotogr­aferingen på sidan 114-125?

– Vi ville få fram en karg känsla med klippor och vatten som fick möta det stickade modet ihop med detaljer av lack och läder. Vi hade en helt fantastisk dag ute vid Björkviks brygga med kanonväder och en hel del vind. Det är roligt att få jobba med olika element, hårt och mjukt, som ska mötas.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden