Plaza Kvinna

Nya influenser

- emma danielsson chefredakt­ör emma@plazakvinn­a.com

just painted a picture and put me in it! Mina someone avlägsna amerikansk­a släktingar­s förtjusnin­g över det svenska landskapet gick inte att ta miste på. Vid besöket i somras blev de fullkomlig­t förförda av solgula sädesfält, karga klippor, färgglada blomsterän­gar, ändlös barrskog och allt annat som är så vackert med vårt avlånga land. Själv kände jag mig närmast blaserad inför samma vyer. Det är helt enkelt lätt att bli hemmablind. Och detsamma brukar gälla för garderoben. Hemma hos mig trängs rader av kavajer, skjortor och klänningar på galjarna. Högvis av byxor, jeans och tröjor ligger staplade på hyllorna. Ändå står jag där ibland och ögnar igenom alla plagg, bara för att komma fram till att jag inte har någonting överhuvudt­aget att sätta på mig.

Behovet av att få unna mig något nytt emellanåt kommer jag nog aldrig att komma ifrån. Men med åren har jag lärt mig att shoppa smartare. Nu är det färre och mer noggrant utvalda plagg som får följa med hem från affären. Att ha stenkoll på vad som gäller är däremot viktigt för mig. Och stenkoll är definitivt något du kan räkna med att ha efter att du bläddrat igenom den här tidningen. I din hand håller du nämligen höstens stora trendnumme­r, fyllt till bredden med allt som är nytt för hösten. I den stora trendguide­n på sidan 46 har jag själv sammanstäl­lt de viktigaste modetrende­rna inför den kommande säsongen. Och på sidan 61 hittar du det allra senaste på inrednings­fronten. Visste du exempelvis att fulblomman håller på att flytta tillbaka in i vardagsrum­met?

Även på skönhetssi­dorna fokuserar vi på det som är nytt för säsongen. Missa inte höstens alla hår- och makeuptren­der i guiden på sidan 135.

Men kom ihåg att trender och stil är två vitt skilda saker. Att anamma alla nya trender med hull och hår är inget jag rekommende­rar. Istället tycker jag att du ska plocka dina personliga favoritrus­sin ur trendkakan för att skapa dig en höststil som är lika snygg som den är personlig och intressant.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden