Plaza Kvinna

NATHALIE ÅKERLUND

erbjuder Shopping med hemma hos-känsla

-

Att besöka butiken Simply Bollocks ska inte vara som att kliva in i en affär. Det ska kännas som att man kommer hem till en väninna. I en läckert inredd våning har Nathalie Åkerlund skapat ett butikskonc­ept i hemmiljö, där allt du ser går att handla.

– Min tanke med Simpy Bollocks var att skapa något som jag själv saknade. Jag hade varit hemma med min dotter i några år och det kliade i mig att börja jobba igen. I flera års tid hade jag haft en tanke om att jag ville hålla på med mode genom att antingen skapa ett eget märke eller att starta någon form av butik. Eftersom jag själv har tyckt att shoppingut­budet är dåligt i Stockholm och i Sverige överlag så bestämde jag mig helt enkelt för att starta en egen butik. Berätta om hela resan, från idé till butik?

– I mitt huvud har det här pågått under en sådan lång tid. Jag tror i och för sig att det har varit bra att det dröjde, för tidigare hade jag inte varit redo att dra igång en sådan här stor satsning. Utan att egentligen ha gjort en ordentlig affärsplan och budget så registrera­de jag Simply Bollocks AB i oktober förra året och sedan gjorde jag mitt första inköp redan samma månad. Jag har gjort det hela lite bakvänt, men det är sådan jag är. Jag går på känsla och sedan kör jag. Det kan ju vara på gott och ont men i det här fallet har det funkat! Eftersom att jag inte gillar eller är bra på siffror så har jag människor runt mig som tar hand om det så att jag får fokusera på kontakten med mina märken, inköp och att få folk att vilja handla hos just mig! Vad har varit din största inspiratio­nskälla?

– Jag kan inte säga att jag har haft någon särskild inspiratio­nskälla. Visst hade jag hört talas om The Apartment i New York och Los Angeles men detta är så annorlunda. Det är mer avskalat. Hos oss är det mer fransk lyx blandat med punk och rock and roll. Jag ville göra något annorlunda och jag hade själv tyckt att det hade varit trevligt att shoppa i en miljö där man verkligen får en personlig kontakt med de personer som jobbar i butiken och att servicen är tipptopp. Vilket är ditt bästa karriärråd till andra kvinnor?

– Har du gått och fnulat på en idé länge så är det värt att köra. Vad vi vet så lever vi bara ett liv och man vill inte sitta där på ålderns höst och ångra saker. Gå på din magkänsla och låt ingen säga till dig att du inte kommer att klara av det. Om allt går i stöpet så har du satsat, och det är en stor bedrift i sig.

 ??  ?? Gör: Driver butiken Simply Bollocks på Artillerig­atan i Stockholm. Ålder: 32 år.
Gör: Driver butiken Simply Bollocks på Artillerig­atan i Stockholm. Ålder: 32 år.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden