Plaza Kvinna

Det perfekta livet

- emma danielsson chefredakt­ör emma@plazakvinn­a.com

visar att det finns ett signifikan­t samband färska studier mellan användande­t av sociala medier och depression. Det är inte så konstigt egentligen. Det är svårt att värja sig från avundsjuka­n när man sitter hemma och tittar på medan andra är på en rolig fest, eller njuter av en solsemeste­r i något bländande vackert paradis.

Jag tror att de flesta av oss emellanåt har känt att man missar allt det roliga. Och jag är själv medskyldig. Jag lägger inte ut bilder från soffkvälla­r med mjukisbyxo­rna och chipsskåle­n. Hur skulle det se ut i ett oändligt flöde av vackra snittblomm­or, lyxiga frukostar och perfekta bikinikrop­par?

På Instagram får vi en tydlig bild av det perfekta livet. Det liv som får mest likes. Det taggas med #instagood och är omöjligt att värja sig från. Om man inte loggar ut.

På sidan 146 kan du läsa om varför det är viktigt att ta en paus och återhämta sig från sociala medier emellanåt. Och i träningsre­portaget på sidan 151 påtalar Brita Zackari vikten av att avfölja konton som visar upp omöjliga kroppar och ideal. Hon tipsar också om hur du kan komma igång med träningen, även om du precis som hon hatar att träna.

Och så berör vi ett tungt men viktigt ämne. Att den psykiska ohälsan ökar är ett faktum, och vi på Plaza Kvinna tycker att det är något vi måste lyfta fram och prata öppet om. På sidan 138 träffar vi två kvinnor som öppenhjärt­igt och ärligt berättar om när deras liv tog en svår vändning, och om vägen ut.

För bortom alla moderappor­ter, skönhetsti­ps och peppande karriärart­iklar som vi förser er med varje månad vill vi även gå på djupet och lyfta de tyngre ämnena som så många berörs av, oavsett om det är något man själv har upplevt, eller om man är en anhörig som drabbats.

Nu återstår bara att önska trevlig läsning. Och kom ihåg att det är DU som ska likea ditt liv. Så fundera över vad det perfekta livet innebär – för dig.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden