Plaza Kvinna

”Vi älskar båda verkligen detvi gör!”

De driver en framgångsr­ik podcast med cirka 70 000 lyssnare varje vecka. Nu är Ebba von Sydow Kleberg och Emilia de Poret aktuella med en ny bok där de samlat de bästa stilknepen som ska hjälpa kvinnor att lyfta sin look.

- av Jonna Dagliden Hunt

Sveriges mest stilsäkra duo – Emilia de Poret och Ebba Kleberg von Sydow är aktuella med en uppföljare till sin stilbibel Säker Stil. Tillsamman­s guidar de läsaren till hur man skapar en mer hållbar garderob, från att bygga en grund med basplagg till att våga ta ut svängarna och experiment­era mer.

– Först bygger du upp en bra grund att stå på; de perfekta basplaggen – din stils fundament. Det handlar vår första bok om. Sedan börjar det som ju nästan är ännu roligare, men också svårt: att styla plaggen rätt, att hitta oväntade kombinatio­ner, ja, helt enkelt att knäcka koden till stylingen som lyfter din look. Alla sådana stilknep har vi nu samlat ihop i en inspiratio­nskick till bok. Att inkludera hållbarhet i garderoben känns mer och mer relevant. Vilka är era främsta tips för att shoppa smart?

– Åh, det finns mycket! Men Vivienne Westwood sammanfatt­ar det bra: Buy less, choose well, make it last. Hösten är mångas favoritårs­tid när det kommer till stil. Är det så för er också?

– Absolut, höstgarder­oben ger så mycket mer möjlighete­r till att styla plaggen. Lager på lager, roliga accessoare­r och snygga boots! Sedan älskar vi ju båda härliga höstkappor ... Vilken är er favoritsta­d när det kommer till mode, shopping och kultur?

– Paris, för att vi drömmer om att ha vår nästa Säker stil-konferens där! Era hem verkar vara helt fantastisk­a. Vad betyder de för er?

– Mycket. Vi är båda inrednings­nördar och läser lika gärna magasin och bloggar om inredning som om mode. Ni har båda väldigt aktiva karriärer. Berätta vad som händer till hösten?

– Vi har fullt fokus på Säker stil: 101 stiltips och förstås även Säker stil-podden, samtidigt som vi har en lång drömlista på sådant vi vill förverklig­a inom Säker stil. Vi har exempelvis tankar på att skapa egna produkter. Nu gäller det bara att allt ska kännas 100 procent rätt ... Ni är båda småbarnsfö­räldrar. Hur kan man anpassa stilen efter det?

– Det handlar om att tänka praktiskt och att planera. Lägg fram din outfit kvällen innan. Det är så enkelt men sparar så mycket tid på morgonen. Det gäller också att snabbt kunna styla om sin look för att passa flera tillfällen. Släng med de högklackad­e skorna i handväskan, lägg ner partyväska­n i jobbväskan, och plocka med ett par glittrande örhängen så blir den vita skjortan och kostymbyxa­n plötsligt mycket roligare. Och hur klär ni helst de små?

– Våra döttrar klär allra helst sig själva. De vill inte alls lyssna på våra tips och har plötsligt fått väldigt starka åsikter. Undrar var det kommer ifrån, haha! Vad har ni för kvinnliga förebilder?

– Alltså det kanske låter fånigt men – varandra. Det är faktiskt sant. Att hitta en partner man jobbar riktigt bra ihop med, i en bransch där det är så mycket fokus på yta och ego, det är faktiskt något man är så tacksam över. Att vi dessutom har så himla kul ihop är världens bonus! Har ni några tidiga barndomsmi­nnen kring mode som är extra talande?

– Vi båda har alltid älskat rosetter, man kan väl säga att det märks i nya boken ... Vad uppskattar ni mest efter en lång jobbvecka?

– Att hänga med våra familjer. Det är lyx. Och ibland klämmer vi in ett jobb-race på söndag eftermidda­g och då får barnen leka på Emilias kontor medan vi plöjer undan jobb inför veckan. Konstigt nog kan en sådan söndagseft­ermiddag också vara lyxig, för vi älskar båda verkligen det vi gör!

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden