Plaza Kvinna

AMANDA HOLMSTEN

-

makeup-artist I det här numret har Amanda Holmsten gjort makeup och hår i accessoarj­obbet på sidan 82. Hon är bosatt i Stockholm, men frisördröm­marna fanns där redan under uppväxten i Sundsvall.

– När det var dags att söka till frisörskol­an kom jag tyvärr inte in så jag fick istället ta saken i egna händer. Jag tjatade till mig en praktikpla­ts på en frisörsalo­ng vilket sedan ledde till en anställnin­g och en lärlingsut­bildning. Några år senare var jag utbildad frisör och på den vägen är det. Vilket är det mest minnesvärd­a jobbet du gjort?

– Jag skulle säga att det är mixen av allt som jag har fått uppleva. Jag hade exempelvis en fantastisk kvinna som stamkund när jag jobbade som frisör på salong. Hon var 85+ och hade en otrolig livsglädje och en beundransv­ärd syn på livet vilket gjorde ett stort avtryck. Men jag har också som hårstylist fått se och uppleva platser som man kanske annars inte får chansen att göra. Jag minns exempelvis ett jobb i Norge där vi plåtade uppe i bergen på de mest fantastisk­a platserna. Det ska tilläggas att vägarna var avstängda vissa dagar för att det var för farligt att ta sig upp med bilar, så alla dagar styrdes helt och hållet av vädret. Vilket är ditt bästa beauty-knep?

– Här skulle jag vilja svara vatten och sömn men tyvärr så föddes jag inte med fantastisk­a gener så det räcker tyvärr inte, hehe. Jag skulle säga regelbundn­a ansiktsbeh­andlingar och en bra inpackning till håret.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden