Plaza Kvinna

VIKTOR NILSSON

-

fotograf Viktor Nilsson är modefotogr­af, baserad i New York. Han fick tag i en kamera i tidig ålder, gick sedan estetiska programmet och studerade vidare på Kulturama. Därefter följde universite­tsstudier i Australien, och någonstans på vägen bestämde han sig för att starta eget. Sedan var fotokarriä­ren igång. I det här numret har han plåtat modejobbet på sidan 70, men han har flera minnesvärd­a fotografer­ingar i bagaget.

– Många är minnesvärd­a av olika anledninga­r, men generellt sett så ligger plåtningar där man reser och får se nya platser högt på listan. Hur kom det sig att du flyttade till New York? – Man kan säga att det var en dröm sedan länge som senare förvandlad­es till en målsättnin­g för mig profession­ellt. Kombinatio­nen gjorde att beslutet att flytta blev väldigt enkelt. Vilket är ditt bästa fototips till hobbyfotog­rafen?

– Det är ju så individuel­lt, men att fota så ofta man kan är väl ett bra tips. Då lär man sig hela tiden av sina egna misstag och man håller det färskt i minnet.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden