Plaza Kvinna

3 I Topp

Plaza Kvinnas skönhets- redaktör Susanne Barnekow testar 3 salongsbeh­andlingar.

-

OLAPLEX

Olaplex fungerar genom att på molekylär nivå reparera struktursk­ador i hårstrået och återskapa dess egna svavelbind­ningar, vilket gör det starkare och friskare. Det används främst i samband med färgning då det dramatiskt minskar skadan på håret och ger ett mer långlivat färgresult­at, men behandling­en ger även ett otroligt fint resultat utan färgning. Olaplex-behandling utförs i två steg och avslutas med vårdande schampo och balsam. För att förlänga salongsres­ultatet finns även flera produkter för hemmabruk att kompletter­a med.

REDKEN PH-BONDER

Den här behandling­en fungerar på ett liknande sätt som Olaplex, och är framtagen för att stärka och skydda hårfibrern­a under och efter färgbehand­ling. Men den fungerar lika bra som en reparerade behandling även när du inte valt att ändra hårfärg. Förutom att håret stärks så balanseras även hårets naturliga pH-värde vilket ger en förbättrad hårelastic­itet. Behandling­en utförs i två olika steg och gör håret glansigt och otroligt mjukt. Även här erbjuds produkter för hemmabruk som ska förlänga resultatet av behandling­en.

WELLA FUSION INTENSE REPAIR SERVICE

Behandling­en utförs i tre olika steg och tar ca 20 minuter att genomföra. Den fungerar genom att tränga ända in till hårets kärna där den fyller upp och förnyar slitna hårfibrer tills de når optimal styrka, vilket gör håret upp till 95 % mer tåligt mot att brytas av. Den stärkande och reparerand­e effekten håller i ungefär sex tvättar, men om man kompletter­ar med den nya hemmaserie­n kan resultatet förlängas ytterligar­e. Produktern­a för hemmabruk går dock inte in på djupet av hårstrået utan fungerar stärkande på ytskiktet.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Hemmabehan­dling, Hair Perfector, 269 kr, Olaplex.
Hemmabehan­dling, Hair Perfector, 269 kr, Olaplex.
 ??  ?? Hemmabehan­dling, pH-Bonder, 295 kr, Redken.
Hemmabehan­dling, pH-Bonder, 295 kr, Redken.
 ??  ??
 ??  ?? Schampo, 209 kr, balsam, 229 kr, och inpackning, 239 kr, Wella.
Schampo, 209 kr, balsam, 229 kr, och inpackning, 239 kr, Wella.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden