Plaza Kvinna

proffset svarar

Hårexperte­n Antonio Corral Calero började sin karriär på 90-talet. Sedan dess har han rest världen över för att styla både kända och okända hårsvall. Idag arbetar han som Moroccanoi­ls globala ambassadör.

- Av susanne barnekow

Vilka frisyrer ska vi satsa på i höst?

– Kortare längder, pojkiga frisyrer à la Pixie, längre pager och uppklippta 80-talslooks. Vi kommer generellt se mer androgyna looker i takt med att kvinnor uttrycker sig mer och vågar vara mer maskulina. Vilka är de vanligaste misstagen vi gör med vårt hår?

– Att gå och lägga sig med blött hår är ett av de enklaste misstagen. Anledninge­n till det är att en stor orsak till att man tappar hår kommer från att man borstar för mycket, vilket man lätt gör om man sovit en natt med blött hår. Jag uppmanar alla mina kunder att torka håret och borsta igenom det innan de går och lägger sig. Hur vårdar man håret på bästa sätt?

– Det är viktigt att klippa håret med jämna mellanrum för att det ska se hälsosamt ut och för att förebygga kluvna hårtoppar. Jag skulle rekommende­ra att man trimmar topparna varannan månad eller åtminstone fyra gånger om året. En annan sak som är viktig att tänka på för att minska slitage är att använda produkter som skyddar och ger näring. Är det något särskilt vi bör tänka på under vintern?

– Mitt främsta tips är att använda en vårdande olja varje dag – det är en bra bas för styling och förbättrar hårets elasticite­t och motståndsk­raft mot yttre faktorer, såsom kyla. En vårdande och återfuktan­de inpackning är också något man bör använda med jämna mellanrum. Är det något man bör tänka på när det gäller ens specifika hårtyp?

– Alla människors hårtyper skiljer sig från varandra och den kan även förändras beroende på hur man behandlar det, genom styling, färgning etc. Så det är viktigt att hitta en hårvårdsru­tin som fungerar för just ditt personliga hårbehov. Oavsett vilken hårtyp du har så är det generellt sett som mest glansigt och hälsosamt när det är ordentligt återfuktat. Vilken typ av hårprodukt skulle du välja om du bara fick välja EN?

– Jag kan definitivt inte leva utan en bra hårolja som är lätt och ger mycket glans, och som gör håret mer lätthanter­ligt. Det är en perfekt foundation före styling. Vilka är dina bästa tips när det gäller styling?

– Hitta en hårvårdsru­tin som passar ditt hårs unika behov. Var lekfull med ditt hår och våga testa den frisyr som du vill bära! Och vad ska man undvika?

– Gå inte och lägg dig med blött och trassligt hår. Och glöm inte att hålla dig själv och ditt hår återfuktat.

 ??  ??
 ??  ?? Antonio corral calero gör: Hårstylist och global ambassadör för Moroccanoi­l. bakgrund: Började sin karriär 1990 i Barcelona. Har arbetat med modehus som Saint Laurent, Christian Dior och Marchesa.
Antonio corral calero gör: Hårstylist och global ambassadör för Moroccanoi­l. bakgrund: Började sin karriär 1990 i Barcelona. Har arbetat med modehus som Saint Laurent, Christian Dior och Marchesa.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden