Plaza Kvinna

KAMPEN om LIVET

- Av Susanne Backman foto christophe­r hunt

Ibland är livet mer kamp än glädje. Rapporter visar att den psykiska ohälsan i landet ökar, och att de flesta döljer det för sin omgivning. Vi på Plaza Kvinna tycker att det är något vi måste uppmärksam­ma och våga tala öppet om. Möt två kvinnor som upplevt mörkret, kämpat, hittat kraften att resa sig igen, och kommit ut på den ljusa sidan.

Som 14-åring försökte hon ta sitt liv genom att svälja alla tabletter hon kunde hitta hemma i medicinskå­pet. Därefter vaknade hon upp på psyket. Idag har Jasmine Kara kommit ur sitt självdestr­uktiva beteende och gjort karriär som artist och låtskrivar­e i Los Angeles.

som en virvelvind genom entrén på Hon sveper in Warner Musics kontor i Stockholm, med blont hårburr, röd tajt klänning, röda stilettsko­r och röda läppar, och ropar glatt "Heeej" till musikervän­ner och personal. Jasmine Kara har en energi som lyser upp i ett höstigt Stockholm. I handen har hon en fullpackad rullväska som signalerar alltid på väg.

Men hennes liv var på väg att ta en mörk och destruktiv vändning i tonåren. Hon blev kär i skolans bad boy och kunde aldrig se ett liv utanför Örebro.

– Han var verkligen min drömkille och där och då var min kärlek så oerhört stark. Ingenting efter det har kunnat mäta sig med honom. Därför är jag ganska lycklig som singel nu, skrattar hon.

Den starka kärleken till pojkvännen fick henne att blunda för varningste­cknen.

– Det är klart att jag kände till att han hade burit kniv i skolan och att han sysslade med droger. Men eftersom han aldrig hade visat några onda sidor mot mig så blev jag kär, berättar hon.

Där och då drömde Jasmine om att bli busschauff­ör som pappa, eller att gifta sig med den stora kärleken och stanna i Örebro.

– Han kom till exempel till skolan med en ros på alla hjärtans dag och uppvaktade mig i början, minns hon.

"Min framtidsdr­öm var att bli hans hemm afru"

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden