Plaza Kvinna

Enkla övningar att göra framför tv: n

-

Varsågod! Här får du Britas favoritövn­ingar som varken kräver gymkort eller redskap. Det enda kravet är att du kör tills du blir trött. Krångligar­e än så behöver det inte vara.

Höftlyft

Gör så hä r: Ligg på rygg med skulderbla­den i golvet. Hitta blixtlåset i underlivet. Sätt fötterna i marken under rumpan så att benen får en 90-gradig vinkel. Nu ska du pressa könet rakt upp i taket med hjälp av rumpan. När du kommit så långt upp du bara kan kniper du till en extra gång med skinkorna, för att nå lite, lite till uppåt. Sänk kroppen utan att tappa blixtlåset.

Situpsrodd med bag- in- box- vin

Gör så hä r: Sitt stark i magen med benen lätt böjda och luta överkroppe­n en aning bakåt. Hitta maglåset. Ta valfri vikt, till exempel en Bag in Box (som är full), och dutta den snabbt på sidan, strax bakom din höft. Så fort den nuddat marken flyttar du över den till andra sidan och gör likadant där. Rörelsen ska vara kontroller­ad och magen stark.

Cykelcrunc­h

Gör så hä r: Ligg på rygg och tryck naveln ner mot golvet. Sätt fingrarna i nacken och sträva med ena armbågen mot motsatta sidans knä. Dutta snabbt och växla.

 ??  ?? Tips från coachen!
Undrar du om du gör rätt? Gör några varv och känn sedan efter. Är du trött har du gjort rätt. Är du inte trött måste du göra några varv till.
Tips från coachen! Undrar du om du gör rätt? Gör några varv och känn sedan efter. Är du trött har du gjort rätt. Är du inte trött måste du göra några varv till.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden