Plaza Kvinna

Duka till fest

-

Under december månad finns det många anledninga­r att duka upp till fest. Vi fick en pratstund med Fanny Hamlin, inrednings­stylist på Plaza Interiör, som delar med sig av sina bästa tips på hur du lyckas imponera lite extra på gästerna. Vad ska man lägga extra vikt vid när man dukar till fest?

– Tända ljus och champagneg­las tycker jag är det viktigaste! Jag älskar även att blanda olika tallrikar och glas för att skapa en varm och lite stökig känsla. Hur ska man tänka kring färger till vinterdukn­ingen?

– Mörka och varma färger som senapsgult och mörkgrönt tycker jag är superfint i vinter. Det passar också bra tillsamman­s med vitt och grått som man kanske redan har hemma. Finns det något som är extra trendigt just nu när det gäller dukning?

– Jag börjar känna mig sugen på att följa modet och duka med mycket olika färger och blommor för att skapa en lekfull men också organisk dukning. Vad kan man göra för att imponera lite extra på sina gäster?

– Fokusera på upplägget! Dekorera din mat och servera allt i fina skålar och på serverings­fat. Behöver en fin dukning kosta en massa pengar?

– Personlige­n samlar jag på olika assietter i färgat glas som jag blandar när jag bjuder på middagar och bruncher. Det finns så mycket fint att hitta på loppisar om man ser förbi sammanhang­et just där. Jag älskar att blanda 5-kronorsfyn­d med lyxigare vinglas och serverings­fat.

 ??  ?? Inspiratio­nsbild från Lagerhaus.
Inspiratio­nsbild från Lagerhaus.
 ??  ?? namn: Fanny Hamlin. gör: Stylist, Plaza Interiör.
namn: Fanny Hamlin. gör: Stylist, Plaza Interiör.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden