Plaza Kvinna

kultur

Darin är aktuell med ny turné

-

I november släppte Darin sitt åttonde album, Tvillingen. Nu är det dags att möta publiken på en lång vårturné som börjar i Göteborg den 22 februari och avslutas i Norrköping den 8 april.

– Jag är sjukt spontan som person, så jag är verkligen en typisk tvilling. Man vet aldrig med mig, jag skulle kunna hamna i Afrika i morgon, säger han om titeln på albumet. Vilket är ditt galnaste minne från att turnera?

– Det måste nog vara när fansen var som mest hysteriska. Jag tror att det var 2006, på ett stopp då de nästan välte vår van som vi satt i. Vi hade med oss en journalist i bilen och jag minns att han såg helt livrädd ut. Jag tyckte det var galet men roligt. Vilken låt skulle du säga är mest personlig på ditt nya album?

– Den mest personliga texten på albumet är Alla ögon på mig, som handlar om hur livet i strålkasta­rna har kunnat vara ibland. Min personliga favorit är Den här sången. Den handlar om ett av mina största fans som gick igenom väldigt svåra saker under en tid när jag var väldigt upptagen med musiken. Jag hade missat att läsa hennes brev och visste inte förrän långt efter att hon hade behövt svar och stöd från mig. Så jag skrev den låten till henne som ett svar på hennes brev. Vad önskar du att du kunde ha berättat för ditt yngre jag idag?

– Att alla haters var avundsjuka, det var inte mig det var fel på. Och att försöka fokusera på det positiva ännu mer. Hur ser du på framtiden? Vilka är dina största drömmar just nu?

– Förutom att spendera tid i Amazonas en vacker dag är mitt mål att ständigt utvecklas som person och människa, för det påverkar allt jag gör, inklusive musiken.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden