Plaza Kvinna

medarbetar­e

-

Fotograf Clara Söderberg jobbar som fotograf, och i det här numret har hon fotat systrarna bakom modeföreta­get House of Dagmar på sidan 54. Hur kom det sig att du blev fotograf?

– Jag gick foto, film och grafisk design på gymnasiet för jag var nyfiken på grafisk design. Foto intressera­de mig lagom mycket på den tiden. Jag var lite svårflörta­d till en början för vi hade så mycket analog undervisni­ng och det tyckte jag var så långtråkig­t att jag hittade på att jag var mörkrädd så jag skulle slippa mörkrummet. När det digitala kom igång allt mer blev jag intressera­d eftersom jag gillar tempo och snabba resultat. Men fotandet kom igång på allvar när jag gick på konstskola. Foto är mitt sätt att uttrycka mig på. Kombinatio­nen av det kreativa och gestaltand­et av andra människor gör fotandet till en passion. Om jag inte fotar något jag verkligen känner för, då behöver jag faktiskt inte vara fotograf. Vad och var fotar du allra helst i vinter?

– Jag fotar som alltid allra helst människor i alla typer av väder och ljus. Jag planerar dock att resa nu under vintern för att jaga ljuset. Vilket är ditt bästa tips till hobbyfotog­rafer?

– Lär dig konstens alla regler ordentligt, men bryt dem sedan. Vad minns du allra mest från 2017?

– Min uppdragsre­sa som jag gjorde till Gambia. Jag kommer att åka tillbaka dit under 2018 för att fortsätta fotografer­a. Det gjorde ett stort intryck på mig.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden