Plaza Kvinna

ledare

- emma danielsson chefredakt­ör emma@plazakvinn­a.com

arbetar med mode och dessutom har det som När man som jag sitt största intresse är det lätt att garderoben snabbt blir välfylld. Varje säsong översköljs man av nya inspireran­de trender som lockar till köp. Men med åren har jag blivit bättre på att shoppa smartare. Det bästa och mest använda plagget i min garderob är ett par smala svarta jeans. De är varken dyra eller speciella på något sätt, men ända sedan jag köpte dem för säkert tio år sedan har jag använt dem flera gånger i veckan. Det kan man kalla ett hållbart köp.

Numret du håller i din hand ägnas helt och fullt åt hållbarhet, och det handlar inte enbart om att välja ekologiskt utan om att sålla bland alla trender för att kunna handla mindre och mer genomtänkt. För att hitta inspiratio­n till den perfekta basgardero­ben som du sedan kan använda att matcha dina säsongsbet­onade plagg med har vi satt ihop en guide med start på sidan 74. Ännu mer inspiratio­n till en klassisk och tidlös stil hittar du i modejobbet på sidan 62.

Det går inte förneka att konsumtion­en i modebransc­hen är en stor miljöbov. Men det finns hopp! Hållbarhet har blivit ett viktigt ledord för många modeföreta­g, och i det här numret har vi träffat flera av dem. På sidan 110 möter du entreprenö­rerna som gjort på karriär på just hållbarhet. Och så flög vi till Berlin för att träffa den färgstarka och uttrycksfu­lla modeskapar­en Vivienne Westwood, som med stor passion talar om det rådande miljöhotet och tipsar om vad vi själva kan göra för att dra vårt strå till stacken. Det går inte att förändra världen på egen hand, men vi kan alla hjälpas åt för att åstadkomma ett mer hållbart samhälle, ett steg i taget. Det är precis som Vivienne Westwood säger:”Buy less, choose well, make it last”.

Trevlig läsning!

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden