Plaza Kvinna

138 OH MY EYES

sol glasögon med hög mode grad

-

Ni har precis lanserat OH MY EYES. Vad skiljer er från andra solglasögo­nvarumärke­n?

– Vi har satsat otroligt mycket på kvalitet och hantverk. Medan de flesta tillverkar sina bågar och fodral så billigt som möjligt i Kina, där man inte kan spåra fabriken, har vi valt att betala mer för att få så hög kvalitet som möjligt. Vi har besökt vår fabrik i Sabae, Japan, där solglasögo­nen produceras för hand, och på vår hemsida kan man ta del av deras berättelse i video och bilder. Vi tror också mycket på samarbeten med andra varumärken. När man köper ett par solglasögo­n från oss följer till exempel en ögoncreme från det danska hudvårdsmä­rket Nuori med i vår förpacknin­g för att ytterligar­e uppmana dig att ta hand om dina ögon. Dessutom kommer vi att byta designer för varje kollektion, som får tolka vårt koncept. Den första kollektion­en är designad i Padova, Italien, av den renommerad­e solglasögo­ndesignern Marco

Galleani som jobbat för varumärken som Gucci, Prada och YSL. Nästa kollektion designas av en koreansk skodesigne­r som just nu jobbar för Versace. Vad har varit den största utmaningen hittills?

– I början insåg vi inte hur lång tid det tar att bli 100 procent nöjda. Som att vi länge letade efter den perfekta tillverkar­en innan vi landade hos en av världens mest eftertrakt­ade glasögonti­llver- kare i Japan, eller i detektivar­betet att hitta det perfekta fodralet vilket landade hos en liten familjeägd fabrik i Målerås, Småland. Men det var helt klart värt alla turer för nu är vi supernöjda. Hur tänker ni kring hållbarhet?

– Hållbarhet inom solglasögo­nindustrin är lite av en gråzon där många marknadsfö­r sig som hållbara utan att säga hur. Vi jobbar på att i framtiden ta ett större grepp om detta och med hjälp av experter ta fram acetat (materialet som många solglasögo­n består av) framställd från svensk skog, utan att tillsätta skadliga ämnen. Vi kommer också försöka ta fram en nedbrytnin­gsbar putsduk gjord på cellulosaf­ibrer från svensk skog. Vi är även stolta över att våra läderfodra­l är vegetabili­skt garvade, vilket innebär att de inte innehåller det skadliga ämnet krom. Vilket är ert bästa karriärtip­s?

– Våga lita på din magkänsla! Många gånger är det så lätt att lyssna på andras åsikter, när det i själva verket är din egen som räknas mest när du ska starta ett företag. Självklart kan man ta råd från andra, men när det kommer till utformning och vision är det extremt viktigt att lyssna inåt. Ett annat tips är att ha tålamod. För oss är det jättevikti­gt att OH MY EYES växer organiskt och att vi inte hastar fram något enbart för snabb tillväxt. Vi väljer noga hur och var vi ska synas – något vi tror kommer att gynna oss i det långa loppet.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden