Plaza Kvinna

REYKJAVIK

I Europas nordligast­e huvudstad hittar du en oslagbar mix av makalös natur och pulserande stadsliv. Reykjavik är inte särskilt stort till ytan, men det betyder inte att det inte finns mycket att se och uppleva. Här har du nära till såväl varma källor som

-

Nauthólsvi­k 101 Reykjavik

Nauthólsvi­k är Islands enda riktiga badstrand. Där har man skapat en lagun av havsvatten som blandats med geotermisk­t vatten till en temperatur av 15–18 grader. Passa även på att ta ett snabbt dopp i Atlanten utanför lagunen, för att sedan värma dig i en 40 grader varm pool.

Hallgrímsk­irkja Hallgrímst­org 101

Missa inte ett besök i en av världens häftigaste kyrkor. Hallgrímsk­irkjas vackra exteriör som tornar upp sig mot himlen går att skymta från hela Reykjavik, och den ligger bara några minuters promenad från huvudgatan. Gå gärna upp i kyrktornet och njut av den vackra vyn över staden.

Perlan Öskjuhlíð, 105

Bara den roterande restaurang­en med en 360 graders vy över Reykjavik gör att museet Perlan är väl värt ett besök. Här kan du även vandra genom en 100 meter lång isgrotta, eller besöka det påkostade planetarie­t som öppnar efter sommaren. Men det är framför allt de magnifika vyerna över stad, berg, hav och vulkaner som lockar. Gratisbuss­ar går dagligen från hamnen.

 ??  ??
 ??  ?? Tröja, 399 kr, H&M. Ryggsäck, 499 kr, Åhléns.
Tröja, 399 kr, H&M. Ryggsäck, 499 kr, Åhléns.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Jacka, 1 199 kr, Mango.
Jacka, 1 199 kr, Mango.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden