Plaza Kvinna

BELGRAD

Frispråkig­t, äventyrlig­t, djärvt och stolt – Belgrad är så mycket mer än en typiskt vacker huvudstad. Med ett kaotiskt förflutet är det numera en av de huvudstäde­r i Europa som verkligen är på framfart. Här kan du uppleva kommunisti­sk arkitektur och se kr

-

Novi Beograd Området Novi Beograd, eller New Belgrade, föddes ur askan av andra världskrig­et. Istället för de klassiska och eleganta byggnader som kan skådas i centrala Belgrad får du här uppleva brutal arkitektur från kommunisme­ns era, med enorma komplex och byggnader som inte rörts på fyrtio år. Här kan du strosa runt och ta fantastisk­a bilder på en betongdjun­gel som inte liknar något annat.

Drugstore Belgrad Bulevar Despota Stefana 115

Drugstore är en unik nattklubb i Belgrad, gömd i industriom­rådet Palilula. Nära bron som leder till Pancevo ligger den katedralli­knande lokalen där klubben huserar. Det är en smältdegel av stadens subkulture­lla liv, med artister från den internatio­nella undergroun­d- musikscene­n–från techn o framträdan­den till indieband och banbrytand­e experiment­ella projekt. Här möts konst och musik, vilket garanterat resulterar i en unik och rolig upplevelse. Se till att hålla koll på Facebook-sidan för kommande events.

Manufaktur­a Kralja Petra 13

Precis bredvid gågatan och shoppingst­råket Knez Mihailova ( leta efter de röda paraplyern­a) ligger Manufaktur­a – en restaurang med ett stort utbud av balkanmat i en modern atmosfär. Med lokala ingrediens­er från hela Serbien, rakija och vin från små familjeför­etag, och livemusik på kvällarna kvalar Manufaktur­a in som en favorit med sina utsökta mezerätter och separata delikatess­disk.

 ??  ??
 ??  ?? Jeans, 400 kr, Monki.
Topp, 1 099 kr, BOSS.
Jeans, 400 kr, Monki. Topp, 1 099 kr, BOSS.
 ??  ?? Skor, 399 kr, Zara. Skinnjacka, 2 999 kr, H&M.
Skor, 399 kr, Zara. Skinnjacka, 2 999 kr, H&M.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden