Plaza Kvinna

JULIANDER

-

Vårturné 22 februari – 8 april

Svenska Juliander, 20 år, beskriver sig själv som introvert, men när det kommer till att skriva musik flödar orden. I februari släppte han sin första EP, och han har redan hunnit samarbeta med världsstjä­rnor som Zara Larsson och Alan Walker.

– Musiken är sättet jag uttrycker mig på. Så fort jag börjar prata om musik blir jag plötsligt extrovert; jag använder mina händer mycket och blir väldigt engagerad. Jag antar att det händer när jag pratar om det jag älskar. Du skriver om kärlek, saknad och förälskels­e. Var hittar du inspiratio­n till dina texter?

– Jag har märkt att det mesta kan vara en inspiratio­n för mig. Personliga upplevelse­r, något man ser på stan, berättelse­r, någon man pratar med – händelser i mitt liv helt enkelt. Om jag inte får någon inspiratio­n från mina egna upplevelse­r så händer det oftast spännande saker när jag byter perspektiv och tänker mig in i någon annans situation och ser världen från den personens ögon. Du har redan hunnit jobba med Alan Walker och Zara Larsson. Vad var det bästa med dessa upplevelse­r?

– Att åka på turné och spela ens egna låtar har länge varit en dröm för mig och det var obeskrivli­gt att äntligen få göra det. Jag blev helt skakis och förstod inte att det var sant när jag fick veta att jag skulle ut och öppna för Zara. Att vara med på Alan Walkers singel med Noah Cyrus kändes även det som en overklig händelse. Allt hände väldigt snabbt och helt plötsligt släpptes låten samma dag som jag åkte på turné med Zara och släppte min andra singel The One. En ganska maxad fredagskvä­ll. Du kommer vara med på Coachella i april tillsamman­s med Alan Walker. Vad ser du mest fram emot?

– Jag har länge velat åka på Coachella i syfte att kolla på andra akter. Att både uppträda och uppleva hela festivalen för första gången samtidigt är helt sjukt. Det ska bli kul att hänga mer med Alan och Noah och bara njuta av upplevelse­n. Vad är din största dröm med karriären?

– Min största dröm med musiken är att ha en egen internatio­nell arenaturné. Jag sätter alltid stora mål och drömmar. Man måste tro på sig själv för att andra ska tro på en. Jag vill sätta avtryck – bli bäst på det jag gör.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden