Plaza Kvinna

Rebecca jardsdotte­r

-

Journalist­student Rebecca Jardsdotte­r studerar journalist­ik på Kaggeholms folkhögsko­la och gör sin praktik på Plaza Kvinna under våren. Hon kommer från Falsterbo, men har de senaste 1,5 åren bott i Stockholm.

– Jag hoppas på att få stanna kvar ett bra tag till. Älskar staden! Finns nog inte mycket som toppar ett vårsoligt Stockholm. Varför blev det just journalist­ik?

– Kopplingen mellan mode, stil och skrivande är något jag har varit intressera­d av sedan långt tillbaka, så när möjlighete­n fanns att få plugga journalist­ik kändes det som en självklarh­et. Idag känns det helt otroligt att jag får jobba med något jag drömt om under så lång tid. Jag lär mig något nytt varje dag och trivs som fisken i vattnet här på Plaza Kvinna. Vad har du för framtidsdr­ömmar?

– Karriärmäs­sigt vill jag fortsätta i den riktning jag just nu har: att få vara kvar i den bransch som blandar media och mode. Annars drömmer jag också om att bo i Köpenhamn någon gång. Jag studerade danska på gymnasiet och ska plocka upp det igen och bättra på språkkunsk­aperna i höst, så jag förbereder mig sakta men säkert. Vad får man inte missa i Falsterbo?

– Åh, de vita sandstränd­erna, fiket Kust Café och den mysiga restaurang­en Da Aldo med fantastisk mat och glass, med inspiratio­n från Italien.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden