Plaza Kvinna

anja poulsen

-

fotograf Efter att ha arbetat som modell i sju år ville Anja Poulsen göra något nytt. Hon började sminka modeller inför plåtningar, men efter några år i branschen gick hon vidare eftersom hon inte älskade det hon gjorde. Samtidigt som hon började studera kinesisk medicin och kryoterapi kom drömmarna om att skapa svartvita porträtt.

– Drömmarna var så starka att jag i slutändan tänkte ”Okej, jag köper en Canon och ser om jag kan skapa bilderna jag drömt om”. Jag förälskade mig i att fotografer­a och eftersom jag tycker om vackra kläder föll det sig naturligt för mig att fotografer­a just det. Vad är det bästa med ditt jobb? – Den kreativa processen. Allt från att planera plåtningen och skapa en känsla till att hitta location och självklart själva fotografer­ingen där jag får arbeta tillsamman­s med fantastisk­t talangfull­a personer. Vilken plåtning kommer du aldrig glömma?

– När jag fotografer­ade en modeplåtni­ng och omslag med Erin Wasson. Jag har alltid gillat hennes stil. Även att fotografer­a Helena Christense­n, Dita von Teese och Kelly Osbourne för mina onlinemaga­sin bwattmagaz­ine.com och my8days.com var grymt kul. I det här numret har du fotat modejobbet i Kapstaden på sidan 72. Hur var det?

– Jag älskar verkligen Kapstaden. Naturen är helt otrolig och energin är så stark och inspireran­de. Vi hade de bästa plåtningsd­agarna. Vilket är ditt bästa tips till den som drömmer om att bli fotograf?

– Öva, öva, öva. Fota tills du ser ett mönster i ditt arbete, och kör på det. Det tar tid att hitta sin personliga stil och röst. Det absolut viktigaste i den här branschen är att vara sann mot det som kommer naturligt för dig.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden